Student Centre
Looking down the walk
Night
Student Lounge

UTAS Student Centre

The Student Centre refurbishment is part of the Queens Walk Redevelopment at the University of Tasmania, Launceston. Known on campus as building ‘Y’, the 1970’s building is a Philp Lighton Architects original. Building ‘Y’ was originally student accommodation however it has been modified for student services. Our brief was to develop a front of house, student focused customer service environment with high connectivity. Creating a space where staff work with the students and don’t sit behind a stereotypical reception counter. The solution pairs back heavy masonry construction and creates a large open plan space complete with service pods, student lounges and clever joinery in the same architectural language as the development.

Client
University of Tasmania
Status
Completed
Year
2015